Описание
Сортов състав: 70% Монтепулчано, 30% Санджовезе
Алкохолен градус: 14%, 750 мл
Винификация: Гроздето се бере ръчно. Ферментацията протича 10-15 дни при контролирана температура 22-26°C. След първото декантиране, през ноември, отлежава 15 - 18 месеца в
бъчви от обгорен дъб.
Отлежаване: В бутилки, за 8 месеца.
Характеристики на виното:
Ярък рубинен цвят, устойчиво интензивен букет от череши с горски плодове, изключителна структура и тяло. Богати аромати, които включват плодове, сушени подправки, женско биле и свежа ванилия. Хармония, която обхваща небцето.
Съчетание с храна:
Идеално за червено месо, зрели сирена, паста и студени предястия.
Ashton Porter –
Excellent product! I will be shopping again soon