Описание
- Италианско бяло вино био VERDICCHIO Classico BIO DOC
Сортов състав: 100% Вердикио
Алкохолен градус: 14%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва при контролирана температура от 16°C. Виното отлежава в иноксови съдове за минимум 4 месеца.
Отлежаване: В бутилки, около 5 месеца.
Характеристики на виното: Сламеножълт цвят със златисти нюанси, придружени от ароматни билки, подправки и минерални усещания. Приятната глътка свежест и вкус.
Съчетание с храна: Температура на сервиране 10-12°C. Прекрасен избор като аперитив или в комбинация с риба, бели меса и леки предястия.
2. Италианско червено вино MONTEPULCIANO D‘ABRUZZO BIO DOC
Сортов състав: 100% Монтепулчано
Алкохолен градус: 13%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва за 8-12 дни в иноксови съдове при температура 22-26°C. След първото декантиране, през октомври, узрява за 10-12 месеца в дъбови бъчви.
Отлежаване: В бутилки, около 4 месеца.
Характеристики на виното:
Червен цвят с виолетови нюанси. Нотки на зрели плодове, череши и ванилия. Вкусът е хармоничен и мек.
Съчетание с храна:
Идеално за червени меса, италиански салами, пресни и средно отлежали сирена, паста.
Отзиви
Все още няма отзиви.