Описание
Сортов състав: 100% Пекорино
Алкохолен градус: 13,5%, 750 мл
Винификация: Ръчно бране през първата седмица на септември.
Термокондиционирана бяла винификация, студено декантиране на
мъстта, ферментация в нови френски барици минимум 12 месеца.
Отлежаване: В бутилка, около 5 месеца
Характеристики на виното:
Дълбок сламенозлатист цвят, аромат на манго, дюля и пресни бадеми, последвани от минерални усещания. Експлозивна комбинация от свежо-пикантен вкус.
Съчетание с храна:
Температура на сервиране 12 -14°С.
Перфектно съчетание със студени и топли предястия от морски дарове, пресни и зрели сирена, паста с доматен сос, бели меса, сложна и изискана кухня.
Отзиви
Все още няма отзиви.