Описание
Италианско бяло вино био PECORINO Offida BIO DOCG
Сортов състав: 100% Пекорино
Алкохолен градус: 13,5%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва при минимално утаяване и контролирана температура от 16°C. Продължително съзряване в иноксови съдове минимум 6 месеца.
Отлежаване: В бутилки, минимум 5 месеца.
Характеристики на виното:
Ярък сламеножълт цвят със зеленикави отблясъци. Ароматът е интензивен, с нотки на цветя, подправки и зрели плодове. Вкусът е свеж, с лека минералност и хармоничен послевкус.
Съчетание с храна:
Температура на сервиране 12-14°C. Отлично подхожда към морски дарове, грилована риба и ястия с основа от зеленчуци.
2. Италианско червено вино ROSSO PICENO SUPERIORE BIO DOC
Сортов състав: 70% Монтепулчано, 30% Санджовезе
Алкохолен градус: 13%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва при контролирана температура 22-26°C за 10-15 дни в иноксови съдове. След първото декантиране, през ноември, виното отлежава между 15-18 месеца в дъбови бъчви.
Отлежаване: В бутилки, минимум 6 месеца.
Характеристики на виното:
Наситен рубинен цвят, интензивен букет от череши и горски плодове. Изключителна структура и тяло, хармонично, богато на аромати, които включват плодове, сухи подправки и ванилия.
Съчетание с храна:
Перфектно се комбинира с всички видове червени меса, италиански салами, пресни и зрели сирена.
Отзиви
Все още няма отзиви.