Описание
Сортов състав: 70% Монтепулчано, 30% Санджовезе
Алкохолен градус: 13%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва при контролирана температура 22-26°C за 10-15 дни в иноксови съдове. След първото декантиране, през ноември, виното отлежава между 15-18 месеца в дъбови бъчви.
Отлежаване: В бутилки, минимум 6 месеца.
Характеристики на виното:
Наситен рубинен цвят, интензивен букет от череши и горски плодове. Изключителна структура и тяло, хармонично, богато на аромати, които включват плодове, сухи подправки и ванилия.
Съчетание с храна:
Перфектно се комбинира с всички видове червени меса, италиански салами, пресни и зрели сирена.
Отзиви
Все още няма отзиви.