Описание
Сортов състав: 70% Монтепулчано, 30% Санджовезе
Алкохолен градус: 13%, 750 мл
Винификация: Ферментацията се извършва в иноксови съдове за 6-8 дни при контролирана температура 22-26°C. След първото декантиране, през ноември, виното отлежава меж-
ду 6-9 месеца за избистряне и стабилизиране. Декантирането се
извършва всеки месец.
Отлежаване: В бутилки, за 3 месеца.
Характеристики на виното:
Блестящ рубинен цвят, букет от червени цветя и ароматни рози. Устойчиво, приятно усещане за сладки танини, което не е преобладаващо. Вкусът е балансиран, свеж и приятно хармоничен.
Съчетание с храна:
Идеално за всички видове предястия, спагети с доматен сос, червено месо и пресни сирена.
Отзиви
Все още няма отзиви.