Описание
Сортов състав: 70% Санджовезе, 30% Монтепулчано
Алкохолен градус: 12,5%, 750 мл
Винификация: Мацерацията се извършва при 4°C за 24-36 часа, чрез меко пресоване, с последващо охлаждане за улесняване на декантирането. С помощта на селектирани дрожди, при ниска температура от 10 -13 °C, ферментацията продължава в иноксови съдове за 4 месеца.
Отлежаване: В бутилки, приблизително 2 месеца.
Характеристики на виното:
Ярко розов цвят, интензивен аромат, първото въздействие ефлорално с нотки на роза, след известно време ароматите стават по-изразени с нотки на малки червени плодове, касис и червен портокал. Виното се отличава с приятна свежест и интензивна минералност.
Съчетание с храна:
Температура на сервиране 10-12°C.
Подходящо за леки ястия, салати, морски дарове и като аперитив
Отзиви
Все още няма отзиви.