Описание
Сортов състав: 100% Пекорино
Алкохолен градус: 13,5%, 750 мл
Винификация: Безкислородно пресоване, статична декантация на мъстта, добавяне на селектирани дрожди и контролирана ферментация при 16°C. Ферментацията се извършва в иноксови съдове, с технология „батонаж“, за минимум 6 месеца.
Отлежаване: В бутилки, около 5 месеца. Бутилира се нефилтрирано.
Характеристики на виното:
Нефилтрирано бяло вино, отражение на тенденцията за връщане към един все по-естествен свят. Сламеножълт цвят със зеленикави отблясъци, мътен (характерно за нефилтрирано вино), аромат на бели и жълти цветя. Интензивно и ароматно, с доминираща свежест.
Съчетание с храна:
Температура на сервиране 12-14°C .
Идеално за всички видове средиземноморски специалитети, студени и топли предястия, бели меса.
Отзиви
Все още няма отзиви.